Boveteplättar med kyckling och gurka i sojadressing
![Boveteplättar med kyckling och gurka i sojadressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251506/cf_259/boveteplattar_med_kyckling_och_gurka_i_sojadressing.jpg)
Låt en förrätt med asiatiska influenser sätta tonen för middagen! Strimlad kyckling och krispig gurka får ta plats i en sojadressing med bland annat vitlök, ingefära, sesamolja och sambal oelek som sedan serveras på små boveteplättar och toppas med salladslök.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023
![Boveteplättar med kyckling och gurka i sojadressing](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251506/cf_259/boveteplattar_med_kyckling_och_gurka_i_sojadressing.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Plättar
3 dl bovetemjöl
1 tsk salt
1 ägg
6 dl vatten
25 g smält smör
Dressing
1 msk finhackad ingefära
1 msk finhackad vitlök
1/2 dl japansk soja
1 msk balsamvinäger
1 msk strösocker
1 msk sesamolja
1 msk sambal oelek
Kyckling
3 cm ingefära
2 salladslökar
300 g kycklinglårfilé
1 liten gurka (à ca 250 g)
2 msk rostade sesamfrön
smör till stekning
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt alternativ till smör.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt alternativ till smör.
Gör så här
Tips
Koka ihop vattnet som kycklingen kokats i och frys in för att använda som bas i t ex en soppa med asiatiska smaker.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1139 KJ / 272 kCal
Fett13 g
Salt2.86 g
Kolhydrater22 g
Protein16 g
Kommentarer