Boveteplättar med kyckling och gurka i sojadressing

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Boveteplättar med kyckling och gurka i sojadressing

Låt en förrätt med asiatiska influenser sätta tonen för middagen! Strimlad kyckling och krispig gurka får ta plats i en sojadressing med bland annat vitlök, ingefära, sesamolja och sambal oelek som sedan serveras på små boveteplättar och toppas med salladslök.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023

Boveteplättar med kyckling och gurka i sojadressing

Ingredienser

6 portioner

Plättar

3 dl  bovetemjöl
1 tsk  salt
1   ägg
6 dl  vatten
25 g  smält smör

Dressing

1 msk  finhackad ingefära
1 msk  finhackad vitlök
1/2 dl  japansk soja
1 msk  balsamvinäger
1 msk  strösocker
1 msk  sesamolja
1 msk  sambal oelek

Kyckling

3 cm  ingefära
2   salladslökar
300 g  kycklinglårfilé
1   liten gurka (à ca 250 g)
2 msk  rostade sesamfrön
smör till stekning

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt alternativ till smör.

Gör så här

Tips

Koka ihop vattnet som kycklingen kokats i och frys in för att använda som bas i t ex en soppa med asiatiska smaker.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1139 KJ / 272 kCal
Fett13 g
Salt2.86 g
Kolhydrater22 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Gräslöksblini med skinka och gurka
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfria kokosplättar
Betyg 3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plättar på bovete med hemmagjord rabarbersylt
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bananpannkakor med bovete
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blinier
Betyg 4.4 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Friterade zucchiniplättar med feta
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga