Bowl med rödbetshummus och tempeh
En fräsch och mättande bowl fylld med grönsaker, krämig rödbetshummus, hasselbacksbakad palsternacka, grönkål och tempehsmul. Funkar lika bra till lunch som middag.
Samarbete med:
Kung Markatta
Ingredienser
4 portioner
Hasselbackspalsternacka
8 små palsternackor (8 st små motsvarar ca 600 g)
2 msk olivolja
salt
peppar
Rödbetshummus
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 vitlöksklyftor
3/4 dl rödbetsjuice
1/2 dl olivolja
3 msk tahini
färskpressad citronsaft
Grönkål
200 g strimlad grönkål
1 msk färskpressad citronsaft
1 msk olivolja
Tempehsmul
2 förp tempeh gärna av fermenterade kikärtor (à 125 g)
1 msk olivolja
2 tsk vitlökspulver
2 tsk spiskummin
2 msk färskpressad citronsaft
Tillbehör
1 polkabeta
1/2 gurka
1 förp krasse (à 100 g)
1/2 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här blev gott. Jag tog också en liten hasselbackskuren rödbeta per portion. Vi härhemma älskar tempeh och rödbetor.
Marjaana
2023-11-04Men var säljs tempeh?
Walentina
2022-12-16