Brännvinsostpaj med svartkål
![Brännvinsostpaj med svartkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_154386/cf_259/brannvinsostpaj_med_svartkal.jpg)
En frasig, gyllene pajbotten som är fylld med en otroligt god pajfyllning som får smaklökarna att vattnas. Brännvinsostens starka smak gifter sig fint med den krämiga grädden, karamelliserade söta löken och fint skurna svartkålen. Pajen kan serveras som ett tillbehör på kräftskivan eller som en huvudrätt tillsammans med en fräsch sallad.
![Brännvinsostpaj med svartkål](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_154386/cf_259/brannvinsostpaj_med_svartkal.jpg)
Ingredienser
undefined
250 g färsk pajdeg
1 gul lök
1 msk rapsolja
125 g skuren svartkål
4 ägg
2 dl vispgrädde
3 dl riven brännvinsost
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i pajdegen.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer