Brantevikssill
![Brantevikssill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248115/cf_259/brantevikssill.jpg)
Brantevikssill är en god, lite söt och kryddig sill. Sillen är enkel att göra när du varvar 5-minuterssill med lök, mortlade pepparkorn, citronpeppar, lagerblad och dill. Ställ i kylen några dagar så mognar smakerna till brantevikssillen.
![Brantevikssill](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_248115/cf_259/brantevikssill.jpg)
Ingredienser
8 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill
30 hela vitpepparkorn
30 hela kryddpepparkorn
1 gul lök
1 rödlök
2 lagerblad
1 kruka dill
2 tsk citronpeppar
2 dl strösocker
1 tsk salt
För alla
Fri från gluten, laktos. mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
En mindre söt variant med liknande ingredienser hittar du här: Sill med dill och rödlök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi936 KJ / 224 kCal
Fett6 g
Salt2.4 g
Kolhydrater35 g
Protein6 g
Kommentarer
Älskar Branteviks sill
Elisabeth
2024-05-04Tack för jättegott recept på Brantevikssill ! Hur länge står den sig i kylen? AnnaLena
Anna-lena
2024-01-10Hej Anna_Lena och vad kul att du gillar receptet! Sillen håller absolut i en vecka i kylen. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-01-22Ingen ättika?
Ulf
2023-12-19Tack Ulf för din fråga! Brantevikssill är lite annorlunda än andra sillrecept, det ska inte vara någon ättika i. Hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-20