Brantevikstofu
![Brantevikstofu](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_152080/cf_259/brantevikstofu.jpg)
Branteviksill är en skånsk klassiker och som sådan ett paradnummer på julbordet. Här är en veganiserad variant gjord på fast tofu, alltså en brantevikstofu. Den fasta tofun får marinera i en ättikslag tillsammans med lök, lagerblad och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
![Brantevikstofu](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_152080/cf_259/brantevikstofu.jpg)
Ingredienser
6-8 bufféportioner
1 gul lök
1 rödlök
270 g fast naturell tofu
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
3 dl vatten
10 kryddpepparkorn
10 vitpepparkorn
1/2 msk citronpeppar
1 lagerblad
1 tsk salt
1 dl finskuren dill
Till servering
knäckebröd
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Näringsberäkningen är inkl knäckebröd.
Gör så här
Tips
Om du inte känner dig sugen på tofu är det inte hela världen. Då blir det här i stället en jättegod picklad löksallad som är strålande god precis som den är.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi901 KJ / 215 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g
Kommentarer