Bräserad lammstek med krämig kornotto och primörer
Servera en saftig lammstek med krämig kornotto och primörer till fest eller vardag. Lammsteken gör du i ugn och som tillbehör lagar du en krämig kornotto med bland annat matvete, schalottenlök och grädde. Servera med kokt sparris och morötter.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 1/2 kg skivad lammstek med ben
2 tsk salt
1 tsk peppar
2 msk olivolja
3 dl vitt vin
1 msk konc kalvfond
3 dl vatten
Krämig kornotto
3 dl matkorn (eller matvete)
1 schalottenlök
1 1/2 msk finrivet citronskal
2 msk olivolja
4/5 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
2 krm salt
2 krm peppar
1/2 dl finhackad persilja
1/2 dl finhackad salvia
ev lite mjölk att späda med
Till servering
nykokt grön sparris
nykokta, späda morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag gjorde bara själva kornotton och serverade stekt fläskkarré och råstekta morötter till. Trodde det skulle vara ganska trist, men jag blev verkligen postivt överraskad. Billigare alternativ till vanlig risotto!
Bryn
2014-11-15