Brasiliansk pulled pork
Pulled pork med brasilianska vibbar: fyll en gryta med fläskkarré och het tomatsås, och grilla indirekt i cirka sex timmar. En ledig dag är det väl värt väntan!
Ingredienser
6 portioner
ca 1200 g hel fläskkarré
Sås
1 röd peppar
3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
4 tomater
1 lime
2 msk olivolja
ca 400 g krossade tomater
3 dl vatten
1 kruka färsk koriander
1 msk rårörsocker
Kryddblandning
1 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
2 tsk mald koriander
2 tsk rökt paprikapulver
Till servering
ris
svarta bönor
färsk koriander
rostad kokos
avokado
tortillabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4287 KJ / 1024 kCal
Fett42.3 g
Salt5 g
Kolhydrater101.8 g
Protein52.5 g
Kommentarer
Ni kan vara tydligare när ni skriver recepten. Vad betyder den absolut sista meningen i receptet? Ska riset blandas med bönor, eller ska riset blandas med bönor, rostad kokos, koriander, avokado och tortillabröd - alltihopa? Eller är det något mittemellan? Inte alls självklart. Jag tror det löser sig om ni låter någon med språkkompetens titta igenom recepten innan publikation.
Christian
2023-11-26Hej Christian! Jag har nu förtydligat receptet för att minska risken för missförstånd. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-01Hej Om man inte använder grill och istället ugn/spis önskas värme/grader och tid i ugn?
Hanim
2022-11-20Hej Hanim! Tack för din fråga och ledsen att svaret dröjt så länge. Våra kockar rekommendeerar då att du kokar upp såsen på spisen först så att den blir varm och sedan kör köttet med tomatsåsen i ugnen på 125 grader i 5-6 timmar. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-11-03