Bratwurst med syrad savoykål och rostade pumpafrön
Savoykålen bryns och smaksätts med lagerblad, timjan, vinäger och citron och utgör ett syrligt gott tillbehör till den stekta korven. Rätten toppas med rostade pumpafrön.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1/2 savoykål
1 gul lök
1 msk smör eller margarin
2 lagerblad
1/2 tsk timjan
1 dl vitvinsvinäger
1 citron
salt och peppar
500 g bratwurst
125 g körsbärstomater
1 dl pumpafrön
1 msk dijonsenap
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Barnknepet: Servera barnen lite rostade pumpafrön och halverade tomater om de inte tycker om varma grönsaksblandningar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2936 KJ / 698 kCal
Fett39.1 g
Kolhydrater55 g
Protein25.6 g
Kommentarer