Brieosttårta med aprikosnötter
Köp hem en stor brieost och förgyll den med aprikosglaserade nötter – maffigt och mycket gott t ex på buffébordet! Osten är godast rumsvarm, så ta fram den i god tid.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Ingredienser
20 portioner
200 g nötblandning t ex cashew, hasselnötter, mandel
200 g aprikosmarmelad
1 kg brieost (1 kg motsvarar 1 rund tårta)
4 färska aprikoser
Till servering
surdegsbröd
kex
För alla
Fri från gluten och ägg om lämpligt bröd serveras till. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Förbered
1 dag före festen: Gör de aprikosglaserade nötterna.
På festdagen: Ta fram brieosten i god tid.
Strax före servering: Häll nötblandingen på brieosten.
1 dag före festen: Gör de aprikosglaserade nötterna.
På festdagen: Ta fram brieosten i god tid.
Strax före servering: Häll nötblandingen på brieosten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Riktigt god och enkel att laga. Passar både till buffén och som drink tilltugg.
Anna
2023-10-22Supergott, enkelt och uppskattat av gästerna. Perfekt till buffén!
Anette
2015-03-25