Brioche 

Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
7
Brioche 

Brioche är ett saftigt, fluffigt, sött, smörigt och gyllengult franskt bröd som är ljuvligt gott att använda till french toast eller rosta och äta med färskost och sylt eller marmelad. Prova att baka eget briochebröd med vårt recept, här i form av en limpa!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Brioche 

Ingredienser

2 limpor
25 g  färsk jäst (gärna ekologisk)
250 g  ägg (250 g motsvarar ca 5 ägg)
2 1/2 dl  ljummet vatten
2 tsk  salt
100 g  rörsocker
650 g  vetemjöl gärna ekologiskt (650 g motsvarar ca 11 dl)
400 g  rumsvarmt smör (i tärningar)
1   ägg (till pensling)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Jag missade 12-timmars steget i kylen, så jag hann inte ha det där alls. Ca 3 dl mjöl extra så blev det kalasbra ändå!

Johanna

2023-08-25

Så himla gott! Har bakat flera gånger, ska ha till fois gras till nyår Testat att frysa in, ska se hur det blir då

Emilie

2022-12-21

Hur förvarar man bäst brödet när man bakat det? Plastar in det i plastfolie? Skivar och fryser in?

Fredrik

2022-07-12

Hej Fredrik! För att bibehålla saftigheten i brödet så ska du göra precis som du skriver, plastar in i plastfolier eller lägger in i en fryspåse alternativt skivar upp och fryser in. Hoppas att du gillar brödet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-07-18

Testa liknande recept

Lantbröd
Betyg 3.3 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Studentskans havrebröd
Betyg 3.9 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt rågbröd
Betyg 2.5 av 5.
405 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ungerskt potatisbröd
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukostbröd med havre
Betyg 4 av 5.
138 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Doppebulle
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga