Brioche
![Brioche](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_220895/cf_259/brioche __.jpg)
Brioche är ett saftigt, fluffigt, sött, smörigt och gyllengult franskt bröd som är ljuvligt gott att använda till french toast eller rosta och äta med färskost och sylt eller marmelad. Prova att baka eget briochebröd med vårt recept, här i form av en limpa!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
![Brioche](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_220895/cf_259/brioche __.jpg)
Ingredienser
2 limpor
25 g färsk jäst (gärna ekologisk)
250 g ägg (250 g motsvarar ca 5 ägg)
2 1/2 dl ljummet vatten
2 tsk salt
100 g rörsocker
650 g vetemjöl gärna ekologiskt (650 g motsvarar ca 11 dl)
400 g rumsvarmt smör (i tärningar)
1 ägg (till pensling)
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag missade 12-timmars steget i kylen, så jag hann inte ha det där alls. Ca 3 dl mjöl extra så blev det kalasbra ändå!
Johanna
2023-08-25Så himla gott! Har bakat flera gånger, ska ha till fois gras till nyår Testat att frysa in, ska se hur det blir då
Emilie
2022-12-21Hur förvarar man bäst brödet när man bakat det? Plastar in det i plastfolie? Skivar och fryser in?
Fredrik
2022-07-12Hej Fredrik! För att bibehålla saftigheten i brödet så ska du göra precis som du skriver, plastar in i plastfolier eller lägger in i en fryspåse alternativt skivar upp och fryser in. Hoppas att du gillar brödet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-18