Brittas kavring
![Brittas kavring](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_47236/cf_259/brittas_kavring.jpg)
Saftig och makalöst god kavring som bakas ihop av bland annat filmjölk, sirap och bikarbonat. Pryd kavringen med pepparrotskvarg, sallad och rökt lax och du har en fantastisk smörgås att servera som förrätt eller lättare lunch.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003
![Brittas kavring](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_47236/cf_259/brittas_kavring.jpg)
Ingredienser
4 bröd
1 1/2 l filmjölk
750 g mörk sirap
1 påse brödkryddor (à 18 g)
2 msk bikarbonat
1 - 1 1/2 tsk salt
1 påse rågsikt (à 2 kg)
För alla
Kavringen är fri från ägg men innehåller gluten och laktos.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott. Gjorde 1/2 sats i 2 brödformar. Tog 175 g sirap i stället för 350 g + lite valnötter och tranbär. Bytte även 100g g rågsikt mot finmalt rågmjöl. Blev döbakt"efter utsatt tid så lätt det vara en stund till. Hade nog blivit bättre om man ökat värmen till 150 efter 45 min och låtit det gräddas 45 min med den högre värmen. Ska prova det nästa gång.
Ulrika
2023-07-01Mycket gott! Jag har både gjort halva och 4e dels satser, dvs 1 eller 2 bröd i brödformar.
Monika
2021-10-02Riktigt gott! Gjorde halv sats och la i två avlånga formar istället.
Bodil
2007-12-11