Brittas kavring

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
8
Brittas kavring

Saftig och makalöst god kavring som bakas ihop av bland annat filmjölk, sirap och bikarbonat. Pryd kavringen med pepparrotskvarg, sallad och rökt lax och du har en fantastisk smörgås att servera som förrätt eller lättare lunch.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003

Brittas kavring

Ingredienser

4 bröd
1 1/2 l  filmjölk
750 g  mörk sirap
1   påse brödkryddor (à 18 g)
2 msk  bikarbonat
1 - 1 1/2 tsk  salt
1   påse rågsikt (à 2 kg)

För alla

Kavringen är fri från ägg men innehåller gluten och laktos.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott. Gjorde 1/2 sats i 2 brödformar. Tog 175 g sirap i stället för 350 g + lite valnötter och tranbär. Bytte även 100g g rågsikt mot finmalt rågmjöl. Blev döbakt"efter utsatt tid så lätt det vara en stund till. Hade nog blivit bättre om man ökat värmen till 150 efter 45 min och låtit det gräddas 45 min med den högre värmen. Ska prova det nästa gång.

Ulrika

2023-07-01

Mycket gott! Jag har både gjort halva och 4e dels satser, dvs 1 eller 2 bröd i brödformar.

Monika

2021-10-02

Riktigt gott! Gjorde halv sats och la i två avlånga formar istället.

Bodil

2007-12-11

Testa liknande recept

Grindalimpa
Betyg 3.5 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt filbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannbröd
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kavring med valnötter
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lättbakad kavring
Betyg 2.8 av 5.
464 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grovt rågbröd
Betyg 4.4 av 5.
145 personer har röstat
Över 60 min att tillaga