Broccoli-tempura med sojadipp
Tempura är en japansk rätt där färska grönsaker först doppas i en frityrsmet, som i detta fall får ett extra sting från wasabi, och sedan friteras i het olja. De frasiga små broccolibuketterna och bitarna av broccolistammen serverar du sedan som en förrätt tillsammans med sojadipp. Mycket gott!
Ingredienser
4 portioner
Dipp
1 msk riven ingefära
20 g färsk gräslök
3 msk japansk soja
1 lime
Tempura
250 g broccoli
1 dl vetemjöl + extra att vända grönsakerna i
1 1/2 dl iskall ljus lättöl
1 tsk wasabipasta
olja till fritering
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Gör så här
Tips
Spara oljan som blir över när du friterat. Den går att använda flera gånger om du silar den.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi974 KJ / 233 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater22 g
Protein6 g
Kommentarer