Broccoli-tempura med sojadipp

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Broccoli-tempura med sojadipp

Tempura är en japansk rätt där färska grönsaker först doppas i en frityrsmet, som i detta fall får ett extra sting från wasabi, och sedan friteras i het olja. De frasiga små broccolibuketterna och bitarna av broccolistammen serverar du sedan som en förrätt tillsammans med sojadipp. Mycket gott!

Broccoli-tempura med sojadipp

Ingredienser

4 portioner

Dipp

1 msk  riven ingefära
20 g  färsk gräslök
3 msk  japansk soja
1   lime

Tempura

250 g  broccoli
1 dl  vetemjöl + extra att vända grönsakerna i
1 1/2 dl  iskall ljus lättöl
1 tsk  wasabipasta
olja till fritering

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Spara oljan som blir över när du friterat. Den går att använda flera gånger om du silar den.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi974 KJ / 233 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater22 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Friterade svartrötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Friterade oliver
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad kronärtskocka
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Turkiska fetaostknyten
Betyg 3.1 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tempurafriterad aubergine
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga