Broccolipaj
![Broccolipaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_245326/cf_259/broccolipaj.jpg)
Denna klassiska broccolipaj är god och enkel att göra. I äggstanningen river du ner en smakrik hårdost och toppra sedan pajen med solroskärnor som tillför just det där lilla extra till denna matiga paj med broccoli.
![Broccolipaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_245326/cf_259/broccolipaj.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
1 msk kallt vatten
1 msk smör (till pajformen)
Fyllning
250 g broccoli
150 g riven prästost (150 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
4 ägg
1 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl solroskärnor
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna äggstanningen med 1 tsk torkad timjan eller 1 tsk mortlat hel fänkålsfrö (för 4 port). Servera gärna pajen med en sallad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3472 KJ / 830 kCal
Fett64 g
Salt2 g
Kolhydrater35 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod
Susanne
2024-06-30För mycket broccoli. Hade varit bättre att använda lite olika grönsaker som paprika och tomat ihop med broccolin. Receptet var inte bra!
Josefin
2024-05-27Ett riktigt favoritrecept! Jag brukar skippa prästosten och istället ha i ett paket bacon och en fetaost- mums!
Linda
2024-05-13