Broccolipesto med hasselnötter
![Broccolipesto med hasselnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_81181/cf_259/broccolipesto_med_hasselnotter.jpg)
Broccoli är en mångsidig grönsak som även är god att äta rå. Som här i denna spännande broccolipesto med rostade hasselnötter, örtig salvia, vitlök och olivolja. En utmärkt smaksättare till pasta eller potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
![Broccolipesto med hasselnötter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_81181/cf_259/broccolipesto_med_hasselnotter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
250 g broccoli
1/2 citron
2 skalade vitlöksklyftor
1 dl rostade hasselnötter
1 kruka salvia
1 1/2 dl olivolja
salt och peppar
Gör så här
Tips
Även broccolistammen går bra att äta rå. Skär bort det grova skalet på stammen och skär den i skivor. Mixa med i peston.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1777 KJ / 425 kCal
Fett43 g
Salt1.75 g
Kolhydrater5 g
Protein5 g
Kommentarer