Broccolistomp och tomatkräm med köttbullar
![Broccolistomp och tomatkräm med köttbullar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_233398/cf_259/broccolistomp_och_tomatkram_med_kottbullar.jpg)
Vackert grönt blir potatismoset när det blandas med broccoli. Gott blir det också! Moset passar att servera till panerad fisk eller köttbullar, gärna med en härlig tomatkräm som görs av färskost och soltorkade tomater.
![Broccolistomp och tomatkräm med köttbullar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_233398/cf_259/broccolistomp_och_tomatkram_med_kottbullar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Broccoli- och potatisstomp
250 g broccoli
800 g mjölig potatis
1 kruka basilika
1 dl mjölk
1 dl olivolja
salt
peppar
Tomatkräm
50 g soltorkade tomater
200 g naturell färskost
2 krm salt
2 krm svartpeppar
4 port köttbullar eller panerad fisk
För alla
Kontrollera noga innehållet i köttbullarna eller den panerade fisken.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj köttbullar eller välj glutenfri panerad fisk.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Spara oljan från tomaterna och använd till dressing eller att steka i.
Har du lagat receptet?
Kommentarer