Bröd med lingon och vört
![Bröd med lingon och vört](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_82563/cf_259/brod_med_lingon_och_vort.jpg)
Lingon och filmjölk gör den här variationen på klassiskt vörtbröd smakrikt och saftigt. Bikaronat gör att du slipper jäsning och det går fort från idé till nybakad limpa.
![Bröd med lingon och vört](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_82563/cf_259/brod_med_lingon_och_vort.jpg)
Ingredienser
1 bröd
6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g)
2 dl fiberrika havregryn
1/2 dl hela linfrön
5 msk vörtmix
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk (3%)
1 dl rårörda lingon
För alla
Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri fil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut filmjölk mot ersättningsprodukt baserad på havre, soja eller ris.
Näringsvärdet är beräknat per bröd.
Gör så här
Tips
Byt ut vörtmixen mot 2 tsk mortlad anis eller fänkål (för 1 bröd).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi9355 KJ / 2981 kCal
Fett38.3 g
Kolhydrater420.8 g
Protein70.2 g
Kommentarer
Det blev stående ovationer 😋 Kanon gott
Lena
2023-12-24Någon som testat att göra den glutenfri?
Lotta
2017-11-10Bytte ut vetemjöl mot grahamsmjöl, tog mild naturell yoghurt istället för filmjölk och lade till ½ dl mörk sirap. Mycket gott!
Nathalie
2013-12-12