Bröd- och tomatsoppa
![Bröd- och tomatsoppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13826/cf_259/brod-_och_tomatsoppa.jpg)
En härlig, lätt och smakrik soppa får du om du mixar bland annat tomater, socker, rödvinsvinäger, brödbitar, basilika, vitlök och parmesan. Soppan passar även utmärkt att servera som förrätt.
![Bröd- och tomatsoppa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13826/cf_259/brod-_och_tomatsoppa.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 msk olivolja
1 burk plommontomater (à 400 g)
8 dl vatten
2 msk konc kycklingfond - eller grönsaksfond
3 krm socker
2 msk rödvinsvinäger
3 vita brödskivor
salt och peppar
1/2 kruka basilika
1 grovhackad vitlöksklyfta
2 msk olja
färskriven parmesan
färdiga krutonger
Gör så här
I näringsberäkningen ingår bacon och ost.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2345 KJ / 560 kCal
Fett0 g
Kommentar
jag hade inte i något bröd men det smakade bra ändå.
Lina
2003-07-23