Bruna bönor
![Bruna bönor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_247977/cf_259/bruna_bonor.jpg)
Riktigt klassisk rätt är bruna bönor med sin alldeles egna sötsura smak som kommer från ättika och sirap. Servera gärna bruna bönorna till knaperstekt fläsk där sältan i fläsket bryter fint mot bruna bönornas sötsura smak.
![Bruna bönor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_247977/cf_259/bruna_bonor.jpg)
Ingredienser
8 portioner
1 förp torkade bruna bönor (à 500 g)
vatten (till blötläggning)
10 dl vatten
1 - 1 1/2 tsk salt
3 - 3 1/2 msk ljus eller mörk sirap
2 - 2 1/2 msk ättiksprit (12%)
ev 1 msk majsstärkelse
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Receptet ger en stor sats bruna bönor. Bruna bönor går bra att frysa in i portioner och ta fram allt eftersom.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi978 KJ / 234 kCal
Fett1 g
Salt1.5 g
Kolhydrater37 g
Protein14 g
Kommentarer
Honung i stället för sirap
Magnus
2024-04-04Knappt en halv tesked kanel lyfter hela rätten
Iréne
2024-01-16Saknas en viktig ingrediens! En kanelstång.
Per
2023-11-14