Bruna bönor

Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
5
Bruna bönor

Riktigt klassisk rätt är bruna bönor med sin alldeles egna sötsura smak som kommer från ättika och sirap. Servera gärna bruna bönorna till knaperstekt fläsk där sältan i fläsket bryter fint mot bruna bönornas sötsura smak.

Bruna bönor

Ingredienser

8 portioner
1   förp torkade bruna bönor (à 500 g)
vatten (till blötläggning)
10 dl  vatten
1 - 1 1/2 tsk  salt
3 - 3 1/2 msk  ljus eller mörk sirap
2 - 2 1/2 msk  ättiksprit (12%)
ev 1 msk  majsstärkelse

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Receptet ger en stor sats bruna bönor. Bruna bönor går bra att frysa in i portioner och ta fram allt eftersom.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Honung i stället för sirap

Magnus

2024-04-04

Knappt en halv tesked kanel lyfter hela rätten

Iréne

2024-01-16

Saknas en viktig ingrediens! En kanelstång.

Per

2023-11-14

Näringsvärde per portion

Energi978 KJ / 234 kCal
Fett1 g
Salt1.5 g
Kolhydrater37 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Bruna bönor från Västergötland
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassiska bruna bönor med stekt fläsk
Betyg 3.7 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krokan
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Sojapicklade ägg med kaviarmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Picklade rädisor med potatis, crème fraiche och rom
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Löksill med portvin
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga