Bruschetta med varm tomatsallad och buffelmozzarella

Betyg 3.5 av 5.
74 personer har röstat
3
Bruschetta med varm tomatsallad och buffelmozzarella

Genom att först rosta tomaterna i ugn får de en djupare smak med mogen sötma. Låt vitlök, sardeller och färsk timjan gå med i ugnen och du har en fantastisk tomatsallad till en bit bröd och en god buffelmozzarella. Låt gärna gästerna göra sin egen bruschetta.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Bruschetta med varm tomatsallad och buffelmozzarella

Ingredienser

6 portioner

Varm tomatsallad

500 g  körsbärstomater (gärna olika färger)
2   vitlöksklyftor
3   sardellfiléer
3 msk  hackad färsk timjan
1 krm  salt
1 krm  nymalen svartpeppar
olivolja

Bröd

6   skivor ljust surdegsbröd
1 dl  pesto
2   buffelmozzarella (à 125 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
74 personer har röstat

Kommentarer

Det här är så gott! Jag gör det dock mindre omständigt och kör allt i en gjutjärnspanna-enkelt!

Charlotta

2020-05-25

Hej Cecilia! Ja, det kan man verkligen undra! Tyvärr ett misstag av oss som vi såklart genast har rättat till. Tack för att du hörde av dig till oss!

Redaktionen

2016-10-07

Låter gott, men varför får jag upp detta när jag söker på vegetariska maträtter?

Cecilia

2016-10-06

Näringsvärde per portion

Energi1654 KJ / 395 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Bruschetta med mozzarella
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad caesarsallad
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bucatini med sardell och pangrattato
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön panzanella
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Panzanella - italiensk brödsallad
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gazpacho caprese
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga