Bruschetta med varm tomatsallad och buffelmozzarella
Genom att först rosta tomaterna i ugn får de en djupare smak med mogen sötma. Låt vitlök, sardeller och färsk timjan gå med i ugnen och du har en fantastisk tomatsallad till en bit bröd och en god buffelmozzarella. Låt gärna gästerna göra sin egen bruschetta.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Ingredienser
6 portioner
Varm tomatsallad
500 g körsbärstomater (gärna olika färger)
2 vitlöksklyftor
3 sardellfiléer
3 msk hackad färsk timjan
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
olivolja
Bröd
6 skivor ljust surdegsbröd
1 dl pesto
2 buffelmozzarella (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1654 KJ / 395 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater36 g
Protein16 g
Kommentarer
Det här är så gott! Jag gör det dock mindre omständigt och kör allt i en gjutjärnspanna-enkelt!
Charlotta
2020-05-25Hej Cecilia! Ja, det kan man verkligen undra! Tyvärr ett misstag av oss som vi såklart genast har rättat till. Tack för att du hörde av dig till oss!
Redaktionen
2016-10-07Låter gott, men varför får jag upp detta när jag söker på vegetariska maträtter?
Cecilia
2016-10-06