Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad
![Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_151384/cf_259/brynt_brysselkal_med_appelmust_och_lagerblad_.jpg)
Brysselkål är en riktig favorit på julbordet, men är även gott till söndagssteken. Här har vi brynt brysselkålen i smör och låter den sedan koka i äppelmust, vinäger, lagerblad och en gnutta sirap. Persiljan på slutet gör det lilla extra.
![Brynt brysselkål med äppelmust och lagerblad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_151384/cf_259/brynt_brysselkal_med_appelmust_och_lagerblad_.jpg)
Ingredienser
6 bufféportioner
500 g brysselkål
2 gula lökar
3 msk smör eller 2 msk rapsolja
1 1/2 msk mörk sirap
2 tsk äppelcidervinäger
2 lagerblad
3 dl äppelmust
salt och svartpeppar
1 kruka persilja
Till servering
gärna revbensspjäll
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärde per portion exkl serveringstillbehör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi515 KJ / 123 kCal
Fett4 g
Salt0.2 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g
Kommentarer