Brynt kålrot med lönnsirap och chili

Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
0
Brynt kålrot med lönnsirap och chili

Det händer något med kålrotssmaken när den vackert gula roten får karamellisera i lönnsirap. Toppa det med vitlök, chili och färsk spenat så har du ett välsmakande tillbehör till skinka, ribs eller köttbullar. Eller lägg kålroten i en taco, oväntat gott!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Brynt kålrot med lönnsirap och chili

Ingredienser

4 portioner
600 g  kålrot
2 msk  olja
1   finhackad vitlöksklyfta
1   urkärnad finhackad röd chili
1 1/2 msk  lönnsirap
1/2 tsk  kanel
1 krm  salt
65 g  bladspenat

Till servering

matyoghurt (10 %)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi646 KJ / 154 kCal
Fett8 g
Salt1.5 g
Kolhydrater17 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Kålrots- och morotssallad med apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varm sallad med kålrot, kyckling och sötpotatis
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kålrotscrème
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotmos med köttkorv
Betyg 3.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrotspuré med dragon
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga