Brynt och picklad svamp med sojamajonnäs och rostad rotselleri
En riktig umamiboost blir de här picklade asiatiska svamparna shiitake, ostronskivling och små gula nameko. De inlagda svamparna matchas med rostad rotselleri, hasselnötter, körvel och en fyllig sojamajjo. Mycket smak på liten yta. En grönsaksrätt som passar utmärkt som huvudnummer på en grön buffé eller som tillbehör till t ex kyckling.
Ingredienser
4 portioner
Svamp
300 g blandsvamp gärna gourmetsvamp (shiitake, ostronskivling och nameko)
2 msk smör
salt
peppar
4 msk risvinäger
1 msk ättika
1 1/2 msk socker
1 msk vatten
Rotselleri
500 g rotselleri
2 msk olivolja
1 dl skalade hasselnötter
1 kruka körvel
Sojamajonnäs
1 dl majonnäs
1 msk japansk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1980 KJ / 473 kCal
Fett43 g
Salt2.84 g
Kolhydrater14 g
Protein6 g
Kommentarer