Brynt smörglass
![Brynt smörglass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/raqq28yw7kra6ilqar7b.jpg)
Glass med smak av brynt smör? Ja, du läste rätt! De brynta smöret ger gräddglassen en nötig, kolasmak som för tankarna till knäck eller salted caramel. En oväntad men ljuvlig smakupplevelse. Glassen görs utan glassmaskin.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
![Brynt smörglass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/raqq28yw7kra6ilqar7b.jpg)
Ingredienser
ca 1,5 liter
125 g smör
1 förp sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
1 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen glass.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi17250 KJ / 4122 kCal
Fett337 g
Salt3 g
Kolhydrater238 g
Protein43 g
Kommentarer
Bästa hemgjorda glassen! Fantastiskt gott! Jag strösslar över lite flingsalt som pricken över i innan frysen.
Jenny
2024-06-11Fantastiskt god, andra gången jag gjorde glassen la jag ner två kvistar rosmarin i smöret när den var färdigbrynt i ca 15 sekunder. Låter kanske konstigt men den blir ännu godare. Testa!
Eva
2024-05-19Efter frysningen upplevde jag att det blev små ”kulor” förmodligen av smöret samt att den kändes väldigt fet i gommen. Jag var noga med att det brynta smöret var helt avsvalnat innan jag blandade allt. Det var slätt och fint i formen. Funderar på om man kan blanda med något för att få bort den feta känslan. Kanske mascarpone, eller det kanske inte blir bra fryst?
Eva-karin
2024-04-23