Brysselkål i hoisinsås med sallad på rättika
![Brysselkål i hoisinsås med sallad på rättika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_234288/cf_259/brysselkal_i_hoisinsas_med_sallad_pa_rattika_.jpg)
Att steka brysselkål tillsammans med vattenkastanjer, salladslök och hoisinsås är verkligen ett vinnande koncept. Till det serveras kokt ris och en sallad gjord på rättika. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2024
![Brysselkål i hoisinsås med sallad på rättika](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_234288/cf_259/brysselkal_i_hoisinsas_med_sallad_pa_rattika_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
500 g brysselkål
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 msk olja
salt
peppar
1 förp vattenkastanjer (à 227 g)
1 förp hoisinsås (à 200 ml)
1/2 dl vatten
Sallad på rättika
1 rättika (à ca 200 g)
250 g snackgurka
1 lime
1 msk olja
1/2 tsk sambal oelek
1 förp färska ärtskott (à 100 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i hoisinsåsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2207 KJ / 528 kCal
Fett9 g
Salt3 g
Kolhydrater93 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såååå tråkigt, äckligt smak! INTE rekommenderas. Särskilt för en hel måltid. Minus poäng
Helen
2024-01-22Hönsen fick brysselkålen, ersatte med broccoli. Funkade bra.
Karin
2024-01-17Överraskande gott!
Maria
2024-01-17