Brysselkål i kokosmjölk med räkor och koriander

Betyg 3.1 av 5.
95 personer har röstat
1
Brysselkål i kokosmjölk med räkor och koriander

Kokosmjölk, citrongräs, limeblad och chili får smaklökarna att drömma sig bort till Thailand. Ingefära, lime och fisksås höjer brysselkålen till nya höjder. Avsluta med hackad koriander och du har fulländat denna fräscha grönsaksrätt.

Brysselkål i kokosmjölk med räkor och koriander

Ingredienser

4 portioner
500 g  brysselkål
1   gul lök
2   röda chilifrukter
1   citrongrässtjälk
2 msk  riven ingefära
1 tsk  hackade limeblad
2 msk  olja
1 msk  fisksås
7 dl  grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml  kokosmjölk
1   lime
1   röd paprika
4   salladslökar
580 g  räkor i lake
1   kruka koriander

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
95 personer har röstat

Kommentar

Väldigt god. Kanske lite starkt med 2 chilli. Bytte ut räkor med lax o torsk.

Agneta

2016-01-09

Näringsvärde per portion

Energi2349 KJ / 561 kCal
Fett33 g
Salt5 g
Kolhydrater18 g
Protein44 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brysselkålschips
Betyg 2.5 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig brysselkål med granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brysselkål
Betyg 3.9 av 5.
125 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Woka grönt på rester
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga