Brysselkålsgratäng
Krämig och god gratäng som du gör av både brysselkål, purjolök och spenat. Extra smakrik blir gratängen när du toppar med smakrik Västerbottensost.
Ingredienser
8 bufféportioner
500 g brysselkål
1 liten purjolök (à ca 200 g)
2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
65 g babyspenat
1 1/2 dl riven lagrad ost (gärna Västerbottensost)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1353 KJ / 324 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater10 g
Protein10 g
Kommentarer
Fantastiskt god . Tillsätter feta ost , då blir den extra god
Pia
2024-05-14Blev en ny hit på julbordet! Gör om den nu, då jag inte hann smaka den första gången.
Tuija
2024-02-21Lite mer krydda i! Annars väldigt gott och enkelt att göra.
Tony
2024-01-27