Bucatini med grönärtskräm

Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
0
Bucatini med grönärtskräm

Vidga din pastarepertoar! En krämig ärtkräm av gröna ärtor ger pastan en härligt grön färg. Krämen kryddas med vitlök och citron. Bacon till bidrar med härlig sälta och krisp. Strö över färsk persilja och servera. En middag som förför både ögon och gom.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2013

Bucatini med grönärtskräm

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta (gärna bucatini)
150 g  haricots verts (bönor)
2   förp bacon (à 140 g)
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1 tsk  olivolja
1 1/2 dl  pastavatten
250 g  gröna ärtor
2 dl  vispgrädde
1   citron
1/2   kruka persilja
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3126 KJ / 748 kCal
Fett45.3 g
Kolhydrater58.9 g
Protein22.4 g

Testa liknande recept

Spaghetti med rökig grönärtskräm
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tagliatelle i grön ärtcrème
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta pesto med haricots verts
Betyg 2.9 av 5.
176 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sojamarinerade primörer
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitlöksstekta vaxbönor
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tagliatelle med grön ärtkräm och baconkrisp
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga