Buffelmozzarella med tomat och brynt smör

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
0
Buffelmozzarella med tomat och brynt smör

Rostade pumpakärnor, saftiga tomater och bitar av krämig buffelmozzarella toppas med nötigt brynt smör. En enkel men lyxig, fräsch och inte minst väldigt god förrätt!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Buffelmozzarella med tomat och brynt smör

Ingredienser

6 portioner
100 g  smör
1 dl  pumpakärnor
500 g  körsbärstomater
1   rödlök
3   buffelmozzarella (à 100 g)
2 msk  rödvinsvinäger
4 msk  kallpressad rapsolja
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Till servering

gärna smörgåskrasse eller fänkålsskott

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1688 KJ / 404 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Ostbollar med cheddar
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad paprika med tomat och mozzarella
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad rotselleri med citron och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Ratatouillesås, korv och mozzarellapizza
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jordärtskockschips med stekt svamp och äggula
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga