Buffelmozzarella med tomat och brynt smör
![Buffelmozzarella med tomat och brynt smör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240796/cf_259/buffelmozzarella_med_tomat_och_brynt_smor.jpg)
Rostade pumpakärnor, saftiga tomater och bitar av krämig buffelmozzarella toppas med nötigt brynt smör. En enkel men lyxig, fräsch och inte minst väldigt god förrätt!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
![Buffelmozzarella med tomat och brynt smör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240796/cf_259/buffelmozzarella_med_tomat_och_brynt_smor.jpg)
Ingredienser
6 portioner
100 g smör
1 dl pumpakärnor
500 g körsbärstomater
1 rödlök
3 buffelmozzarella (à 100 g)
2 msk rödvinsvinäger
4 msk kallpressad rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till servering
gärna smörgåskrasse eller fänkålsskott
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1688 KJ / 404 kCal
Fett36 g
Salt1 g
Kolhydrater7 g
Protein12 g
Kommentarer