Bulgogi
Bulgogi är en fantastiskt god och populär koreansk maträtt där man serverar marinerat kött och ris med srirachasås i salladsblad. Entrecote eller lövbiff marineras i en härlig marinad där kryddmixen ger den perfekta genvägen för dig som vill visa dina matlagningskonster i köket utan större ansträngning.
Ingredienser
4 portioner
3 dl jasminris
1 hjärtsalladshuvud (eller romansallad)
500 g lövtunna strimlor entrecôte
1 påse kryddmix (à 35 g, gärna Asian Spices Korean BBQ Bulgogi)
2 msk olja (+ extra till wokning)
1 msk vatten
50 g finstrimlad rödkål
3 msk srirachasås (gärna Chili & Garlic)
Garnering
färsk koriander
1 finhackad röd chili
För alla
Fri laktos, mjölkprotein och ägg.
Innehåller gluten.
Recept och bild från Santa Maria.
Gör så här
Tips
Byt ut entrecote mot samma mängd lövbiff eller kyckling och tillaga på samma sätt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2202 KJ / 526 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein33 g
Kommentarer
En favorit! Kimchi på burk är ett jättegott tillbehör till rätten!
Åsa
2023-07-03Trevligt och fräscht! Bra styrka!
Maria
2023-02-13Tillsätt rostade hackade cashewnötter eller jordnötter. Svingott!
Sofia
2023-01-10