Bulgogi på kyckling

Laga en variant av koreansk bulgogi på kyckling, även kallad ssam dak bulgogi, där kyckling får smak av en härlig marinad med soja, sesamolja och gochujang och serveras på salladsblad med krispig rädissallad, krämig chiliaioli och ris.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ingredienser
4 portioner
Kycklingbulgogi
600 g kycklinglårfilé
1 msk gochujang (eller 2 tsk sriracha och 1 tsk misopasta, för 4 port)
4 msk japansk soja
2 msk strösocker
1 msk sesamolja
3 rivna vitlöksklyftor
Rädissallad
1 knippe rädisor (à ca 300 g)
2 salladslökar
2 msk risvinäger
1 msk strösocker
4 port ris (gärna jasmin- eller sushiris)
Koreansk chiliaioli
1 dl majonnäs
1/2 msk gochujang (eller 1/2 msk sriracha och 1 tsk honung)
1 tsk sesamolja
1 riven vitlöksklyfta
Till servering
salladsblad
Gör så här
00:20:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Riktigt gott. Hela familjen tyckte om smakerna. Vi skar salladen brevid istället.
Yvette
2025-03-25Håller på att upptäcka det koreanska köket. Kom hem med en flaska bulgogi-sås från ICA idag. Kan jag använda det istället för sojan?
Lena
2025-02-08Hej Lena! Ja, du kan använda den färdiga såsen men då ska du nog ta bort hela den raddan med ingredienser till kycklingen. Du kan också prova det här receptet som är gjort på Icas färdiga sås: https://www.ica.se/recept/lovbiff-bulgogi-med-het-broccoli-och-kimchi-750223/
ICA-köket
2025-02-10Supergott. Nästa gång- mkt mer chiliaioli
Agneta
2025-01-25