Bulgur à la Björn
Denna mumsiga bulgurrätt med quorn svänger du ihop på under en halvtimme. Hälsosam och helt vegetarisk med fräscha ingredienser som sallad, körsbärstomater, basilika och sockerärter. Servera en kall sås eller dressing till.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
4 portioner
4 dl bulgur
1 påse quornbitar (à 300 g)
smör eller olja till stekning
100 g sockerärtor
1 rödlök
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 dl oliver
1 kruka basilika
3 msk färskpressad citronjuice
2 msk olja
salt och peppar
Servering
1/2 huvud isbergssallad
kall sås (t ex spicy rhode island)
citronklyftor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på quorn (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).
Gör glutenfri: ersätt bulgur med kokt ris, byt ut quorn mot kycklingfilé.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt matfett eller olja. Byt den kalla mejerisåsen mot en vinägrettdressing.
Gör äggfri: ersätt quorn med t ex kycklingfilé eller färska skaldjur.
Gör så här
Tips
Det går även bra att byta ut quornbitarna mot stekt kycklingfilé.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2020 KJ / 480 kCal
Fett26 g
Kolhydrater43 g
Protein19 g
Kommentarer