Bulgur med linser ”Mujadara”

Betyg 3.1 av 5.
95 personer har röstat
3
Bulgur med linser ”Mujadara”

Mujadara är en signaturrätt för flera länder i mellersta östern. Ofta görs rätten på ris eller bulgur och så någon slags linser. Här får bulgur och gröna linser koka i en mustig buljong och blandas sedan med olja. Den stekta löken är pricken över i. Gott tillbehör!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Bulgur med linser ”Mujadara”

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl  gröna linser
6 dl  vatten
1 1/2 dl  bulgur
1   grönsaksbuljongtärning
2 krm  salt
olivolja
2   gula lökar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen för samtliga allergener.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med t ex quinoa.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
95 personer har röstat

Kommentarer

Sjukt gott! Går att göra med ris också. Jag brukar krydda upp den med 7-kryddor och dubbla mängden lök. Yumyum

Henrik

2022-03-01

Min typ av rätt! Gärna mer lök, ordentligt karamelliserad. Ibland kör jag färdigkokta linser. För rabiata köttätare är det inget problem att lägga till kyckling. Funkar även fint med en enkel örtig yoghurtsås

Henrik

2021-03-08

Älskar detta, brukar göra en sallad till och steka halloumi också. :)

Petter

2017-10-23

Näringsvärde per portion

Energi1621 KJ / 388 kCal
Fett19 g
Salt0.4 g
Kolhydrater40 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Bulgursallad med linser
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokta gröna linser
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kofte med frukt och nötter i tomatsås
Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad pumpa med citronyoghurt och bulgursallad
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ljummen portabello- och linssallad med citronsås
Betyg 4.1 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tabbouleh med linser
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga