Bulgursallad med halloumi
Njut av en färgsprakande och fräsch bulgursallad med rostade grönsaker, stekt halloumi och en uppfriskande vinägrett på färska örter. God och enkel sallad som passar lika bra till middag som till lunch eller på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
Ingredienser
4 portioner
2 dl bulgur
Vinägrett
3/4 dl olja
1/2 dl vit- röd- eller äppelcidervinäger
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad gräslök
3/4 dl finhackad persilja
1 msk hackad timjan
1 tsk salt
Rostade grönsaker
2 paprikor
1 zucchini (à ca 300 g)
2 rödlökar (gärna färska knipplökar)
1 msk olja
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
200 g halloumi eller grillost
1 msk olja
65 g blandade salladsblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2320 KJ / 553 kCal
Fett35 g
Salt4.7 g
Kolhydrater40 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Vi körde grönsakerna i airfryern det blev bra.
Els-marie
2024-06-14Väldigt gott, kommer att göra det här igen och igen. Vinägretten var som pricken över i. Rekommenderar den här rätten.
Annikka
2024-04-09Riktigt gott!!! Tog bara en röd lök och hade ingen persilja hemma så den skippade jag. Annars riktigt gott men tog en aning lång tid att göra själv. Skulle rekommendera att vara två personer vid tillagning
Tony
2024-03-05