Bulgursallad med vita bönor och örtdressing
Servera en matig sallad till middag eller som en rätt på en härlig vårbuffé. Här blandas bulgur med stora vita bönor och rödlök och får sällskap av en syrlig dressing, knapriga nötter och färska örter.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
Ingredienser
6-8 portioner
2 1/2 dl bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
2 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 rödlök
2 dl hackad persilja
1 dl hackad basilika
1/2 dl färskpressad citronjuice
2 msk finrivet citronskal
1 tsk chiliflakes
3/4 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 dl hyvlad parmesan
1 dl rostade valnötter eller pumpakärnor
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri bulgur.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesan mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Näringsvärdet beräknat per portion på 6 port.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1748 KJ / 417 kCal
Fett21 g
Salt1.6 g
Kolhydrater38 g
Protein16 g
Kommentarer
Mycket gott! La till babyplommontomater och ruccola.
Catarina
2024-06-19Vansinnigt gott! Det här kommer vi göra igen. Jag hittade grov bulgur i mataffären och det blev super. (Jag som inte ens brukar gilla couscous eller bulgur)
Sofia
2024-06-11