Bulldeg - grundrecept på vetedeg

Godaste bullarna bakar du med det här receptet på vetedeg. Med den här bulldegen kan du baka alla typer av hemgjorda bullar: kanelbullar, kardemummabullar eller när du ska göra egna semlor. Det finns väl inget godare än hembakta bullar!

Ingredienser
ca 20 st
680 g vetemjöl (680 g motsvarar ca 11 dl)
3 dl mjölk
1 1/4 dl strösocker
1/2 tsk salt
ev 2 msk mortlad kardemumma
30 g jäst
100 g rumsvarmt smör
Kommentarer
Aldeles för mkt mjöl( ca 680 gr !!! ) Min deg blev bra på 1360 gr mjöl till dubbel sats !!,vem har gjort reseptet ?? Jag tog dessutom 100 gr jäst till dubbel sats !! Och eb jäkla diss på att ni inte skriver jästid o temp !!! Nä uselt eller är detta också nån form av AI ???
Susanne
2025-04-11Hmmm. …..jag är hänvisad till annan sida för att veta temperatur, konsisten, tid o annat i ugn. Mycket svagt………. Varför ska jag och andra. Bry sig….. mkt svagt.
Agneta
2025-02-19skriv hur många bullar de räcker till för helvete
Annastasia
2023-10-25Hej Annastasia! Receptet blir ca 20 bullar vilket framgår till höger om rubriken "Ingredienser". Hälsningar Lisa
ICA-köket
2023-10-31