Burgare med grillost, smörstekt kål och picklad rödbeta
![Burgare med grillost, smörstekt kål och picklad rödbeta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_233925/cf_259/burgare_med_grillost__smorstekt_kal_och_picklad_rodbeta_.jpg)
Vegoburgare på menyn! I detta recept lägger vi stekt grillost, sötsyrliga apelsinpicklade rödbetor, smörstekt bryssel- och grönkål och aioli mellan hamburgerbröden.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021
![Burgare med grillost, smörstekt kål och picklad rödbeta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_233925/cf_259/burgare_med_grillost__smorstekt_kal_och_picklad_rodbeta_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Apelsinpicklad rödbeta
150 g rödbetor
1 dl vatten
1/3 dl strösocker
1/3 tsk salt
1/2 dl ättiksprit (12%)
1/3 apelsin (gärna ekologisk)
Smörstekt kål
1/4 silverlök
75 g brysselkål
150 g strimlad grönkål
2 msk smör
2 msk vinäger
1/2 tsk strösocker
1/2 krm salt
Till servering
2 förp grillost (à 200 g)
8 hamburgerbröd
aioli
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grillost.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Otroligt gott!
Linnea
2022-06-03