Burritos med vita bönor och indiska smaker
Burritos kan alltid fyllas med det du gillar mest. Här kör vi på ett lite annorlunda innehåll och fyller tortillabröden med rostad blomkål, crème av cashewnötter, vita bönor i tomatsås och krispig spenat. Det blir precis så krämigt, smakrikt och gott som en burrito ska vara.
Ingredienser
4 portioner
Blomkål
800 g blomkål
2 msk neutral olja
1/2 tsk salt
Cashewnötscrème
2 dl naturella cashewnötter
7 dl vatten (till kokning)
3 msk chilisås
2 msk riven ingefära
1 förp vita bönor i tomatsås (à 415 g)
1 msk spiskummin
2 tsk malen koriander
1 kruka koriander
6 - 8 tortillabröd (medium)
65 g färsk babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2803 KJ / 669 kCal
Fett26 g
Salt3.6 g
Kolhydrater79 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakade helt ok men ingen wow-känsla för mig.
Josefin
2021-02-27Precis som johan tog jag 7 dl vatten... Det borde kanske framgå lite tydligare att de 7 dl ska användas endast till kokning av nötterna... Det blev för mig som för honom, en soppa :(
Ida
2021-02-22Hej Ida! Tack för din feedback, tråkigt att det inte blev bra. Vi har nu försökt förtydliga i receptet. Hoppas det hjälper. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-02-23Det kan inte stämma med 7 dl vatten för 4 portioner, hade rekomenderat 1-2 dl /4portioner... nu blev det en soppa ist :)
Johan
2021-02-16Hej Johan! Nötterna ska endast koka i 7 dl vatten sen häller man av och sparar 1 dl av vattnet som du mixar med nötter och chilisås. Hoppas du vill prova en gång till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-02-18