Butter halloumi
![Butter halloumi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250206/cf_259/butter_halloumi.jpg)
Variant av den klassiska butter chicken där kycklingen byts ut mot halloumi. Du får en härlig vegogryta och de indiska smakerna kommer från den färdiga matlagsningssåsen. För extra krisp tillsätt sojabönor precis innan servering. Servera grytan med ris och gärna koriander och naanbröd.
![Butter halloumi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250206/cf_259/butter_halloumi.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna basmati)
400 g halloumi
1 msk olja
1 förp Patak's mild butter chicken matlagningssås (à 450 g)
250 g sojabönor
Serveringsförslag
färsk koriander
körsbärstomater
naanbröd
yoghurt
För alla
Kontrollera noga innehållet i såsen och brödet.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Perfekt snabbrätt på vardagarna. Använder olika sorters protein, ibland vegetariskt, ibland kyckling. Anpassar kryddningen lite efter humör, men mycket färsk koriander är alltid gott :)
Maria
2023-08-25