Cacio e pepe arancini

Den italienska tilltugget arancini är friterade risbollar med ett krispig yttre och en krämig fyllning av risotto. Här har risotton inspirerats av den klassiska rätten cacio e pepe med parmesan och svartpeppar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2024

Ingredienser
6-8 portioner
7 dl vatten
1 1/2 grönsaks- eller kycklingbuljongtärning
1 schalottenlök
1 1/2 dl arborioris
1 1/2 tsk mortlad svartpeppar
1 msk smör
2 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin eller vitt matlagningsvin
1 1/2 dl riven parmesan
salt
Panering
1 1/2 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
ca 1 l neutral olja (till fritering)
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per boll.
Energi456 KJ / 109 kCal
Fett5 g
Salt0.3 g
Kolhydrater11 g
Protein3 g
Kommentarer
Mycket bra recept! Lätt att förbereda och bara göra själva friteringen innan servering.
Jennie
2025-01-03Går de att frysa och värma på när man ska äta dem?
Camilla
2024-12-20Hej Camilla! Ja, det kan gå okej. Men se då till att fritera dom precis innan ni ska äta. Annars blir paneringen lite deppig. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-12-20