Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar

Betyg 4.1 av 5.
174 personer har röstat
18Klimatsmart
Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar

En italiensk klassiker som förtjänar sin plats i rampljuset! Cacio e pepe betyder ost och peppar på italienska, och är en enkel och krämig pastarätt med väldigt få ingredienser: nymalen svartpeppar, finriven parmesan och smör.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2019

Cacio e pepe - pasta med parmesan och peppar

Ingredienser

4 portioner
300 g  spaghetti
1 tsk  nymalen svartpeppar
25 g  smör
2 dl  finriven parmesan
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
174 personer har röstat

Kommentarer

Ja vad ska man säga. Håller med de flesta när det gäller osten. Kan och SKA vara Pecorino.

Michael

2024-09-28

man rostar väl heller inte svartpeppar i smör? man rostar svartpeppar på ganska låg värme utan något annat i pannan. tar bara några minuter.

Oscar

2024-09-10

Har lagat hur många maträtter som helst. Denna är nog bland det svåraste som finns 4/5 i svårighet, om inte svårare. Och det ska vara pecorino, inte parmesan. Man kan såklart anpassa rätten hur man vill, men varför inte förmedla ett bra grundrecept som liknar originalet?

Oscar

2024-09-10

Näringsvärde per portion

Energi1713 KJ / 410 kCal
Fett12 g
Salt1.5 g
Kolhydrater55 g
Protein18 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Filodegsrulle med parmesan och spenat
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta al limone – Citronpasta
Betyg 4.3 av 5.
323 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta Alfredo
Betyg 4.1 av 5.
363 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftpasta
Betyg 4.5 av 5.
292 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pesto med basilika
Betyg 4.4 av 5.
237 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svartkål med vitlök, parmesan och rostade pumpafrön
Betyg 4.4 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga