Caesarsallad med örtgrillad kyckling
Härligt somrigt och möjlighet för var och en att skapa en sallad utifrån de egna önskemålen. Lite dressing eller mycket dressing? Allt ihopblandat eller de olika ingredienserna var och en för sig på tallriken? Tomat eller inte? Låt alla plocka ihop sin egen sallad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2012
Ingredienser
4 portioner
300 g baguetter (gärna bake-off)
salt och peppar
4 kycklingfiléer
1/3 kruka timjan
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 morötter
4 tomater
1 romansallad
Dressing
1 äggula
1 tsk dijonsenap
1 liten vitlöksklyfta
1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
1/2 dl neutral olja (ex rapsolja)
50 g parmesanflarn
2 msk kapris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2454 KJ / 588 kCal
Fett21 g
Kolhydrater48.3 g
Protein47.8 g
Kommentarer
Hur kan receptet vara äggfritt när det är en gula i dressingen? Och var ska den andra hälften av kaprisen vara, ska den läggas på fatet bara?
Kerstin
2020-09-05Stort tack Kerstin för din uppmärksamhet. Vi har nu uppdaterat receptet med en ny allergiinformation. Och förtydligat att resten av kaprisen ska strös över vid servering. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-07Har ingen kapris hemma o långt till affären när jag ska göra dressing till kycklingsalladen, vad gör jag?
Gunnie
2018-07-18Hej Gunnie! Antingen kan du skippa kaprisen helt, och möjligen ha i lite salt. Om du vill experimentera så kan du testa med hackade oliver. Går ju att ta bort en liten klick av dressingen och testa innan man har i det i hela satsen. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-07-20