Caesarsallad med pasta
Krispig romansallad, kyckling, bacon, parmesan och krämig dressing utgör den klassiska favoritsalladen caesar. Här har vi gjort en variant av salladen med pasta och knaprigt pankoströssel med vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
Ingredienser
4 portioner
1 dl panko
2 msk olivolja
1 riven vitlöksklyfta
ca 150 g bacon
ca 400 g kycklinglårfilé
2 msk smör
300 g pasta (gärna meze maniche)
1/2 romansallad (à 200 g)
1 1/2 dl hyvlad parmesan
Dressing
6 sardellfiléer
1 1/2 dl majonnäs
1 riven vitlöksklyfta
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
2 krm svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd av vetestärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och parmesan mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Det går bra att använda färdiggrillad kyckling.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3823 KJ / 913 kCal
Fett53 g
Salt2.7 g
Kolhydrater64 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer