Calamares i tomat- och vitlökssås (Calamares con salsa de tomates con ajo)

Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
0
Calamares i tomat- och vitlökssås (Calamares con salsa de tomates con ajo)

Calamares i tomat- och vitlökssås, eller små bläckfiskar i varm tomatsås med vitlök, en underbar liten tapasrätt som även gör sig bra på buffén. Bläckfiskringarna låter du puttra i den färgstarka såsen innan de serveras med färsk persilja.

Calamares i tomat- och vitlökssås (Calamares con salsa de tomates con ajo)

Ingredienser

8 portioner
800 g  små bläckfiskar
2   gula lökar
6 - 7   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
1 dl  tomatpuré
4 dl  vatten
1 dl  rödvin eller rött matlagningsvin
2 tsk  socker
1 - 1 1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
4   tomater
1/2 dl  strimlad bladpersilja till servering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Skaldjurspaella i långpanna
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Bläckfisk med salladslök
Betyg 2.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta alla Pescatora
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad bläckfisk med limesås
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svart paellaris
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga