Callaloo

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Callaloo

Callaloo är en fantastiskt god soppa med exotiska smaker. Med kokosmjölk, chili, spenat och spiskummin får soppan varma och varierande smaker. Innan servering tillsätts limejuice för extra smak och färg!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Callaloo

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
2   chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 msk  jordnötsolja
2 tsk  spiskummin
2 tsk  malen koriander
5 dl  kycklingbuljong (konc fond eller buljongtärning + vatten)
2 1/2 dl  fiskbuljong (konc fond eller buljongtärning + vatten)
2 dl  kokosmjölk
3 dl  vispgrädde
ca 500 g  tinad, hackad spenat
juicen av 3   limefrukter

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden eller använd ev mjölkfri buljongtärning. Använd mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden eller använd ev äggfri buljongtärning.

Gör så här

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 buffèportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Chilisås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spättabörsar med banan och tomat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nötströssel “Dukkah”
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax- och räkceviche
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Röd currypasta
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokt lax med spenat och dillsås
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga