Cannelloni med kyckling och soltorkade tomater
Prova på en ny variant av pasta med detta smaskiga recept på cannelloni som fyllts med både kyckling och soltorkade tomater. Baka dina fyllda rör i en form med len ostsås tills de fått fin färg och servera dem sedan direkt. Gott och mättande!
Ingredienser
4 portioner
16 cannellonirör
400 g ricottaost
3 kycklingfiléer
1 dl soltorkade tomater i olja
1/2 dl färskriven lagrad parmesan
2 tsk finhackad färsk oregano (2 tsk färsk = 1 msk torkad)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ostsås
5 dl mjölk
2 msk smält smör
2 msk vetemjöl
1/2 krm muskotnöt
1 dl torrt vin alt. matlagningsvin
100 g gorgonzolaost
salt och peppar
För alla
Läs noga innehållsförteckningen på de soltorkade tomaterna I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mjölk och laktosfritt matfett, byt ut ricotta mot laktosfri cottage cheese, uteslut gorgonzolaosten.
Gör äggfri: Kontrollera att cannellonin är äggfri. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Tips
Använd gärna engångsspritspåsar i plast, skulle det bli fyllning över är det bara att frysa in och ta fram till nästa gång. Det går även utmärkt att göra lasagne med torra lasagneplattor om man ska göra många och vill spara tid, varva bara fyllning och sås, avsluta med sås och gratinera i ugn enligt ovan.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Tycker man inte om gorgonzola så kan man ta mozzarella istället.
Astrid
2009-04-30