Cannelloni med skinka och ruccola

Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
3
Cannelloni med skinka och ruccola

Denna cannelloni är fylld med zucchini, skinka och ricottaost. En enkel rätt att tillaga då du tillsätter färdig pastasås över de ihoprullade lasagneplattorna. Servera med oliver och rucola för en pepprigare smak.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2011

Cannelloni med skinka och ruccola

Ingredienser

4 portioner
400 g  färska lasagneplattor
1   zucchini
250 g  ricottaost
salt och peppar
240 g  rökt skinka
1 msk  olivolja
1   förp pastasås med basilika (à 390 g)
1 dl  vatten

Till servering

65 g  rucola
1   burk gröna oliver (à 140 g)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pastasåsen. Rätten innehåller mjölkprotein.
Glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor som förkokas några minuter så att de går att rulla.
Laktosfri: byt ut ricottan mot laktosfri cream cheese.
Äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Supergott! Utifrån 400 g pastaplattor blir det som nämnt en massa rullar, vi fick använda 2 gratängformar, mera skinka, utöka ricottan med creme fraiche och tomatsåsen med krossade tomater. Det hade nog räckt perfekt om det hade varit 200 g pastaplattor troligtvis.

Josefine

2011-09-30

Mkt god rätt som hela familjen gillade! I inköpslistan står det 200 gr färska lasagneplattor och 120 gr skinka (kanske bättre proportion till såsen och ricottan, som inte räckte till de större mängderna pasta och skinka i receptet). Vilka mängder ska det vara? Jag utökade såsen med en förpackning ICA pastasås med oliver (à 390 g) - mums!

Emma

2011-08-23

Gillade verkligen detta! Smakerna var jättebra. Blev många rullar men såsen räckte inte riktigt till att täcka alla rullar. Tar mer sås nästa gång. Funkade bra med vanlig riven ost!

Anna

2011-08-20

Näringsvärde per portion

Energi2580 KJ / 607 kCal
Fett23.8 g
Kolhydrater66 g
Protein32.7 g

Testa liknande recept

Canelloni med spenat och ricotta
Betyg 4 av 5.
59 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Cannelloni med ricotta, svamp och ajvar relish
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Cannelloni med spenat, svamp och ricotta
Betyg 3.9 av 5.
46 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spenat- och ricottafylld cannelloni med minitomater
Betyg 3.5 av 5.
30 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kaviarfylld ravioli
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerade pastarullar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga