Cannoli
![Cannoli](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251457/cf_259/cannoli.jpg)
Sicilianskt bakverk i form av rör, som friteras och sedan fylls med krämig ricotta som smaksatts med choklad och apelsinskal. Kombinationen krispiga rån med den krämiga fyllningen gör dessa bakverk underbart goda. Njut gärna med en god kopp kaffe.
![Cannoli](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251457/cf_259/cannoli.jpg)
Ingredienser
ca 30 st
440 g vetemjöl (440 g motsvarar ca 7 dl)
2 msk strösocker
1 tsk mald kanel
1 tsk kakao
1/2 tsk salt
1 krm vaniljpulver
75 g rumstempererat smör
1 msk vitvinsvinäger
1 dl marsalavin
2 ägg
1 äggula (spara vitan till pensling)
10 cannolirör av metall (att linda degen runt)
10 dl olja (till fritering)
Fyllning
1 kg ricottaost
4 dl florsocker
200 g mörk bakchoklad (55 %)
finrivet skal av 2 apelsiner
Till garnering
florsocker
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Gör så här
Tips
De friterade rören går bra att frysa innan de är fyllda med krämen. Gärna en lufttät bunke med lock så att de inte går sönder i frysen.
Cannolin håller även i kylen ett par dagar.
Cannolin håller även i kylen ett par dagar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi923 KJ / 221 kCal
Fett10 g
Salt0.23 g
Kolhydrater25 g
Protein6 g
Kommentarer