Caponata

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
2
Caponata

Caponata är en siciliansk grönsaksröra som smakar lite syrligt av en skvätt vinäger. Röran innehåller även kapris och gula russin som ger en härlig smakbrytning mellan sött och salt. Ät caponatan ljummen eller kall på bröd, eller som grilltillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Caponata

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
1   liten aubergine (à ca 300 g)
1   zucchini (à ca 300 g)
2   paprikor i olika färger
2   selleristjälkar
1/2 dl  olivolja
500 g  passerade tomater
3 msk  kapris
2 dl  gröna oliver med kärnor
3 msk  gula russin
1 msk  rödvinsvinäger
1/2 msk  strösocker
1 1/2 tsk  salt
1 tsk  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Caponata är en sommar favorit hos oss. Alla som får den älskar den! Katy

Kathryn ann

2024-06-27

Fantastiskt gott! Mkt hackande och behöver koka en stund, men det är det värt. Skippade russin men annars precis som i receptet

Elsa

2023-01-09

Näringsvärde per portion

Energi1004 KJ / 240 kCal
Fett14 g
Salt4 g
Kolhydrater20 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Grillade lammracks med caponata och getostcrème
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rosmarinkotlett med sötsyrlig grönsaksröra
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Linsfyllda auberginehalvor
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chiligrillad aubergine med tomat och mozzarella
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Auberginepiccata med soltorkad tomatkräm
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga