Caprese med mozzarella, persika och melon

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Caprese med mozzarella, persika och melon

Låt mozzarella spela huvudrollen i denna ljuvliga förrätt som tar med smaklökarna på en resa till soliga Italien. Söt melon och persika varvas med krämig mozzarella och toppas med rostade pinjenötter och en sötsyrlig dressing i denna capresesallad.  

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024

Caprese med mozzarella, persika och melon

Ingredienser

4 portioner
2   mogna persikor
1/4   cantaloupemelon (1/4 motsvarar ca 200 g)
2 förp  mozzarella (à 125 g)
2 msk  pinjenötter
1 msk  äppelcidervinäger
1 msk  honung
1/2 tsk  nymald svartpeppar
2 msk  olivolja
1 kruka  basilika
⅓ tsk flingsalt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1304 KJ / 312 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater15 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Melonad med persika
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukt med vaniljdipp
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Peach-Melbasylt
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad persika med bacon och tallsalt
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad melon med burrata och lufttorkad skinka
Betyg 3.5 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga