Caprese med mozzarella, persika och melon
![Caprese med mozzarella, persika och melon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/x38zoazapaq6uq1ii4bg.jpg)
Låt mozzarella spela huvudrollen i denna ljuvliga förrätt som tar med smaklökarna på en resa till soliga Italien. Söt melon och persika varvas med krämig mozzarella och toppas med rostade pinjenötter och en sötsyrlig dressing i denna capresesallad.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2024
![Caprese med mozzarella, persika och melon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/x38zoazapaq6uq1ii4bg.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 mogna persikor
1/4 cantaloupemelon (1/4 motsvarar ca 200 g)
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 msk pinjenötter
1 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
1/2 tsk nymald svartpeppar
2 msk olivolja
1 kruka basilika
⅓ tsk flingsalt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1304 KJ / 312 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater15 g
Protein12 g
Kommentarer