Carbonara-lasagne

Pasta carbonara och lasagne: två drömmiga pastarätter lagas här i en och samma form! Resultatet? Carbonara-lasagne! Stekt pancetta, ostkräm med ricotta och lasagneplattor varvas, toppas med ägg och blir till en ljuvlig lasagne.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Ingredienser
4 portioner
300 g pancetta eller bacon
smör (till stekning)
3 vitlöksklyftor
2 förp ricottaost (à 250 g)
2 dl riven ost (gärna cheddar)
1 dl riven parmesan eller pecorino
1 msk hackad timjan
4 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
12 torkade lasagneplattor
3 - 4 små ägg
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5318 KJ / 1271 kCal
Fett97 g
Salt3 g
Kolhydrater49 g
Protein51 g
Kommentarer
Absolut sämsta jag lagat på ett recept ever!!!
Stefan
2024-10-12Jättegott, men jag gör den på mitt egna vis. Jag tar snabbmakaroner som jag kokat i förväg, och rör ihop med en hel tub kavli skinkost. Sen smörjer jag en form med margarin, lägger i den goda pastablandningen och skivar över ostskivor. Det ska vara mycket ost, och helst en god mild ost.
Nils erik
2024-07-13Vidrigt recept
Niklas
2024-03-18